browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Åk söderut för D-vitaminet

Vi som bor i Sverige bor verkligen i ett land som inte är fullt så lagom som sina invånare, i alla fall när vi ser till det här med solljuset. Det är nämligen väldigt stor skillnad mellan sommar och vinter, för under sommaren kan det under vissa perioder vara ljust dygnet runt i de norra delarna av landet, medan samma delar under vintern beläggs med ett till synes oändligt mörker. Det kan kännas väldigt hopplöst, och har sommaren inte varit fullt så fin och solig som man kanske kunnat önska sig, ja då kan vintern kännas helt hopplös eftersom man inte fått fylla på ordentligt med energi från solen och det livsviktiga D-vitaminet.

Så för den som har möjlighet och råd kan det under vintern vara bra att komma iväg från det nordiska mörkret och i stället komma iväg till en ljusare och varmare plats på jorden. Om man bokar i tid och hittar en bra resesajt som till exempel Emeraldtravels.com så kan man komma undan till ett bra pris, och det är väl investerade pengar. Mörkret kan göra oss både sjuka och deprimerade, och mycket hänger faktiskt på D-vitaminet. Som vi kan läsa i den här artikeln från Göteborgsposten så är D-vitamin viktigare än vad vi kanske tidigare trott. Solen behöver stå högre än 45 grader för att vi ska kunna tillgodose oss D-vitamin, det räcker alltså inte med att bara se till att vara ute när solen är upp i Sverige under vintern, även om ljuset är bra för oss. Från oktober till april måste man åka söder om Cypern för att komma till en plats där solen står tillräckligt högt för att ge oss den dos av vitaminet vi behöver. Så för din hälsas skull, boka en resa söderut i vinter! Det vinner du på, och dessutom är det riktigt härligt att ge sig ut och resa.