browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fler soltimmar på året

Det är ett faktum att vi svenskar knappast bor i ett land med många soltimmar om året. Istället är det mörkret och kallare dagar som fyller upp året desto mer. Något som kan vara anledningen till att vi svenskar reser som aldrig förr, och då helst iväg till solen.

För dem som reser iväg mycket och har sin favorit destination dit man gärna återkommer, kan det löna sig att fundera kring om man ska köpa en lägenhet på sin favoritort utomlands. Möjligheten finns även till att köpa en andel i en semesterlägenhet, som man då delar med andra. På så sätt kommer man inte att behöva tänka på vart man ska bo när man reser iväg, utan det ända man behöver ordna är flygbiljetter fram och tillbaka. Samtidigt har man chansen att verkligen bli en del av lokalbefolkningen och lära sig mer om landet och dess kultur, på ett helt annat sätt när man är turist och bor på hotell.

Allt fler satsar på semesterlägenhet

Vad man får tänka på när man köper en semesterlägenhet är att standarden ofta kan vara lägre mot vad man är van vid i Sverige. Det kan handla om en annorlunda badrumsinredning och ett mer primitivt kök. Något som för vissa aldrig blir något problem medan andra gärna skulle vilja göra renoveringar så att lägenheten blir präglad helt av ens egen smak.
Badrum kan ha något annorlunda funktioner som inte finns hemma, som det att det inte går att spola ner papper för att rören är smalare. Man får delvis ta seden dit man kommer, då allt inte kommer gå att förändra. Charmen med att resa är ju samtidigt att man på olika sätt märker att man inte är hemma. Även om man gillar länderna och dess kultur.