browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Flygstolarna i fokus

Alla vet vi att utrymmet när vi flyger mellan stolarna inte är de mest generösa. Av den anledningen har det nu blivit bråk om vem det är som har rätten på sin sida att fälla ner sin flygstol eller att använda en “knee defender” 

Det nyaste som nu människor börjat ha med sig på planen för att förhindra att passageraren framför ska fälla ner sitt säte är en så kallad “knee defender” Det är en anordning som går ut på att man sätter fast stolen framför så att personen inte kan fälla ner sitt säte.

Bråk om flygstolens läge

Ja, det är inte första gången som någon väljer att bråka över flygstolarna. Ofta får kabinpersonalen höra arga passagerare, och kanske är lösningen den som Ryan Air nu kommit på att man ska ta bort alla stolar och låta passagerarna stå hela vägen. Detta för att sänka kostnaderna och då kunna få in fler personer ombord. Men, vi är inte där ännu så stolarna kvarstår:

  • Har den personen som sitter i en flygstol sin rätt att fälla ner sitt säte med den funktion som finns, eller
  • Har personen bakom rätt att stoppa detta då benutrymmet är så pass tajt att man inte kommer få plats annars?

Vad man kan tycka är att detta borde man kunna lösa utan större problem, men så är inte fallet och på en flygning från New York till Denver så blev det ett så pass stort bråk om detta att flygplanet var tvunget att landa för att släppa av dessa personer som startade stols bråket, och dessa riskerar nu böter på runt 300 000 kronor. På grund av detta har nu fler bolag gått ut med att de tar bort möjligheten med att passagerarna ska kunna fälla bak sätet, men än så länge säger flygplansmyndigheten att det är upp till flygbolagen själva att bestämma.

Vill du läsa mer om resor kan du läsa om vårt inlägg om D-vitaminet vi vill åt, men att solen måste stå högre än 45 grader för att vi ska kunna tillgodose oss denna kick.