browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Packa väskan rätt

tjej resa väska flygplatsAtt ge sig ut på semester är något som vi svenskar är fantastiskt duktiga på, vad vi dock är något sämre på att göra är att packa våra resväskor rätt – därför vill vi idag tipsa om några smarta packningsknep.

Det här med att resa på olika sätt är något vi gillar, men att packa väskan så att den inte väger för mycket och veta vad som ska med och vad som ska plockas bort är något vi inte är så duktiga på. Men som tur är har tidningen Expressen listat vad man inte behöver packa med sig, och vissa saker är faktiskt ganska självklara när man faktiskt tänker efter. Så vad är det nu man inte ska plocka med sig?

Detta ska inte ner i väskan:

Schampo, balsam och andra vanliga toalettartiklar – dessa tar bara plats och finns vanligtvis gratis på hotellrummet eller kan köpas när man väl kommer fram till sin destination.
För mycket kläder – tänk praktiskt när du packar kläder. Basfärger och basplagg samt någon snyggare outfit för fina middagar, men kanske inte en uppsjö av samma plagg.
Teknik – behöver du verkligen din Ipod, kamera, kameraställ och laptop, räcker det inte med din smartphone? Jodå, det gör det. Kom även ihåg att teknik är något som ofta stjäls, så lämna all onödig teknik i säkert förvar hemma istället.
Guideböcker och skönlitteratur – wifi är något som erbjuds på de flesta platser idag, och det går enkelt att orientera sig med hjälp av nätet så lämna guideboken hemma. Ta heller inte med dig för mycket läsmaterial såsom fyra deckare och en roman, det räcker med en bok som helst är i pocketformat på resan, läsa kan du göra hemma!
Kudde, täcke eller filt – vart du än reser i världen är det nästan garanterat att du får tillgång till kudde och täcke när du ska gå till sägs och vill du ha en filt är det bara att fråga i hotellets reception.
Handduk och strandhanduk – är det verkligen nödvändigt att ta med dig en egen handduk när hotellet erbjuder handdukar? Nej, det är det inte. Så skippa handduken, använd hotellets och låna eller köp en handduk att ta med till stranden!