browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Solig höst i Göteborg

5135200-happy-sun

Den som vill åka på en solig höstresa bör bege sig ner mot Göteborg. Här mätte man nämligen upp den varmaste temperaturen i september på 33 år, bara för ett par dagar sedan.

I förra veckan uppmättes den varmaste och soligaste höstdagen i Göteborg på 33 år, skriver Expressen. Temperaturen låg nämligen på 26,9 grader, vilket alltså är den varmaste septemberdagen sedan år 1983. En meteorolog säger i artikeln att det inte brukar vara sådant här väder i september men att det varit en högtrycksrygg som svept uppåt från kontinenten och väldigt fint och varmt väder.

Njut av värme i Göteborg

Göteborg är en stad som är känd för att vara rätt så blöt och blåsig, men den här hösten ser ut att vara lite annorlunda. Vill man ha varmt och fint väder är det alltså Göteborg man bör vända sig till under höstmånaderna. Och vill man stanna ett par dagar i staden gör man rätt i att boka hotell på exempelvis hotellgoteborg.info. Där hittar man de allra bästa och mest centrala hotellen till riktigt bra och ibland rabatterade priser.

Uteserveringarna håller öppet

Och eftersom det har varit en så fin sommar och det fina vädret verkar fortsätta in på hösten, går det riktigt bra för restaurangerna i Göteborg. Folk vill fortfarande sitta i solen på uteserveringarna och de tillfälliga uteserveringar som man byggt fortsätter att vara igång ett par månader till. I Göteborgs-Posten kan man läsa att det finns många uteserveringar i Göteborg med solläge och där kan man sitta ända in på november och tina upp sig i solen. Vissa av restaurangerna fortsätter även sin servering utomhus under vinterhalvåret och fortsätter det fina vädret då, är det bara att sätta sig ner med en kopp kaffe eller en öl och njuta för fullt.